A Kezdet Kezdete - Year One

2009.10.27. 01:35

Vajon mi történhetett a kezdet kezdetén? hogy telt az időszámítás szerinti első év? Ezekre a kérdésekre kapunk roppant komolytalan választ Harold Ramis új filmjében.

Természetesen nem szabad történelmi hűséget várni a filmtől, nem is ez a célja, hanem a szórakoztatás. És ezt az alapötletetben rejlő lehetőségeken kívűl a két fő ősemberre, a nyughatatlan Zed-re (Jack Black) és a (valószínűleg az első) lúzerre, Oh-ra (Michael Cera) bízták a készítők. Hogy mi lett ebből?

Egy nem is olyan rossz film. A sztori adott szituáción felüli tartalmi részei az átlagos amerikai vígjátékok sablonjaiból építkezik: barátság, életcél, szerelem, ezek kuszálgatása, aztán kibontása,és tanulság minden téren. A szerepek azok, amire számítani lehet: Jack Black karaktere nyüszög, bajt okoz stb. míg a Michael Cera által játszott ősgyík nyávog, panaszkodik, aggodalmaskodik, de ketten együtt egy rakás szerencsétlenség. Szóval tényleg azt hozzák, amit várni lehet tőlük, még a mellékszereplők is.

Poénokkal kissé hadilábon áll a film, nem röpköd másodpercenként négy, de azért vannak jócskán, és szerencsére a fingós-szarós poénok is éppenhogy csak feltűnnek.

Összességében nem rossz film A kezdet kezdete, nem kiemelkedő, de kellemes szórakozás. Aki szeretne egy másfél órát kikapcsolódni, az ezzel megteheti, ha nincsenek nagy elvárásai.

A játékidőhöz még annyit, hogy külön öröm, hogy nem 70-80 perc a film, hanem rendes másfél óra (plusz stáblista), és ezalatt jól bontják ki a cselekményt és a különböző humoros szituációkat.

Summa: 6/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitlattamma.blog.hu/api/trackback/id/tr634801390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása