Yes Man

2009.05.18. 23:13

Egy újabb Jim Carrey film (ami azért nem olyan gyakori manapság), és ez már tényleg nem a régi Carrey. A Yes Man-ben nagyon visszafogta magát, egy két kirohanástól eltekintve akár más is játszhatta volna a szerepet. Úgy látszik Carrey már nem szeret bohóckodni (legalábbis nem úgy, mint régen). 

Sztori: visszahúzodó bankár srác, aki mindig kerüli a barátait, nem mer egyet bulizni, inkább filmet néz szombat este is - egy ilyen blogon ez annyira nem is elítélendő tevékenység -  egyszer csak minden lehetőséget megragad, mindenre igent mond, és láss csodát: ez boldoggá teszi, sőt még a szerelem is bejátszik. Ennyi. Egyszerű, nem? De.

Kissé túl egyszerű is. Egy középkorú fickó egy csapásra megváltoztatja az életszemléletét?! Annyira nem működik a filmben. Akárcsak a szereplők. Carrey bőven többre képes, mint szinész, mint komikus, a lány inkább aranyos, mint jó karakter, bár kissé zavaró, ahogy teljesen a saját bohókás világában él, a jópofa, de lúzer főnök inkább idegesítő, mint vicces.

A film nem akar túlzásokba esni, földhöz ragadt, ámde optimista csengésű aranyos mozi akar lenni, sok humorral, némi szerelemmel, és tanulsággal. És itt jön a legfőbb probléma: pont ezen realizmust nyírják ki az olyan blődségekkel, hogy minden jól alakul, minden heppi lesz, ha mindenre igent mondasz. Meg hogy egy kb 20 éves, színes egyéniségű csajszi lazán beleszeret egy 40es unalmas banki alkalmazottba, mégha az igenember is. Szóval hiába próbál a film egy valószerű történetet elmesélni, mégis az ilyen túlzások miatt nem működik, ha inkább vígjátékosabbra csinálták volna, ott elmenne, de így... így nem.

Ami viszont jó volt: a zene mindig hangulatos volt. És furcsa mód, habár nekem nem tetszett a film, mégis utána egy kicsit átragadt rám is a pozítiv gondolkodás, ott rögtön elkezdtem volna igazán élvezni az életet... Furcsa

Summa: 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mitlattamma.blog.hu/api/trackback/id/tr524801380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása