legsotetebboraposzter.jpg

Ez a film tipikus példája a jó alapötlet pocsék megvalósításának. Jól indul, a főcímmel belengetik egy izgalmas, grandiózus film ígéretét, az alaphelyzet felvázolása, a szereplők bemutatása is jónak tűnik. Két amerikai barát Moszkvába utazik üzleti ügyben, az üzlet nem jön össze, irány búfelejteni a legmenőbb klubba, ahol megismernek még pár amerikait, mi pedig a főszereplőket. És ekkor valami történik, a Földet megszállja egy láthatatlan idegen sereg. Az első találkozás is hangulatos, beindul az akció, a menekülés, és ekkor... nem történik semmi. Konkrétan a legelső akciójelenetet a felénél abbahagyják, és mi csak nézünk, hogy hova lett a jelenet, miért tört meg a tempó. Innentől csalódás csalódást követ. Innentől már nincsenek nagyívű és izgalmas jelenetek, csak szobákban drámázások és  kis nyitott tereken sunnyogások, amiről ordít a kis költségvetés. Amivel még nem is lenne baj, ha a sztori erős lenne, de valahol azt is elvitték az idegenek talán, mert néha úgy érzem, mintha csak rögtönözték volna, annyira nincs átgondolva. Logikai buktató logikai buktató hátán, erőltetett, hiteltelen párbeszédekkel tarkítva, amíg el nem jutunk a végkifejletig. Itt már nem úgy érzem, hogy rögtönöznek, hanem mintha már nem is próbálkoztak volna a készítők, csak dobáljuk tele klisékkel, és jussunk el a végéig, ami megmutatja, hogy van lejjebb is.

Azonban, hogy ne csak szidjam a filmet, nézzük a pozitívumokat, mert vannak azok is. Moszkva. Jó ötlet volt ide helyezni a sztorit, a kihalt Moszkva látványa hangulatos, ezért mindenképp jár a pluszpont. A színészeket kicsit nehéz megítélnem, mert (ahogy már említettem) olyan életidegen dialógusokkal kellett dolgozniuk, hogy nem hiszem, hogy komolyan tudták végezni a munkájukat, talán emiatt nem láttunk erős alakításokat. Viszont rossznak sem mondanám a színészeket, egyedül Joel Kinnaman volt extrém idegesítő, de nem tudom, hogy a karakter ellenszenvessé tétele miatt kapott ilyen rendezői instrukciókat, vagy ő ezt így oldja meg.

Összegezve dühítő a film, mert egy jó ötletet borzalmasan valósítottak meg, a film egyre rosszabb és idegesítőbb a vége felé haladva, ahol olyan klisé és giccsparádét kapunk, ami sokat levon a filmből. Ami pontot ér, az a helyszín és a rengeteg Lada, mert abból legalább jó sokat lehet látni. Így tehát:

Summa: 2/10

The Darkest Hour.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mitlattamma.blog.hu/api/trackback/id/tr854805957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása